Uunipaahdettua bataattia

Uunipaahdettua bataattia, rapeaa lehtikaalia ja Early Grey -linssejä

Arvosana
(0 arvostelua)

Raaka-aineet

(4 annosta)

4 dl vettä
1 tl Early Grey –teenlehtiä
2 dl mustia belugalinssejä
½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
½ dl hienonnettua persiljaa
2 rkl hienonnettua oreganoa

Paahdetut bataatit
1 iso bataatti
2 rkl oliiviöljyä
¾ tl suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä
1 l lehtikaalin lehtiä
1 rkl öljyä

VALMISTUS

1. Kiehauta vesi kattilassa. Mittaa teenlehdet siivilään ja nosta kuumaan veteen. Hauduta 3–5 minuuttia. Nosta teenlehdet siivilässä pois.

2. Mittaa haudutetun teen joukkoon belugalinssit ja suola. Kiehauta ja keitä hiljalleen 20 minuuttia, kunnes tee on imeytynyt linssien joukkoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja hienonnetut yrtit.

3. Pese bataatti, kuori ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa bataattiviipaleet, öljy, suola ja fenkolinsiemenet.

4. Pese lehtikaalinlehdet ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa lehtikaalit suikaleiksi. Sekoita joukkoon öljy.

5. Kaada bataattiviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat lähes kypsiltä.

6. Levitä lehtikaalisuikaleet bataattiviipaleiden päälle. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia, kunnes lehtikaalit ovat paistuneet rapeiksi ja bataatit ovat pehmeän kypsiä.

7. Kaada belugalinssit salaattivadille. Nostele joukkoon paahdettua bataatti-lehtikaaliseosta. Tarjoile lisukesalaattina tai kevyenä lounaana.

 

VINKKI! Keitä belugalinssit perinteisen suolaveden sijaan mustassa teessä tai vaikka omenamehussa, niin saat linssien makuun aromia ja vivahteikkuutta.

Tutustu myös näihin