Muurikkaletut vuohenmaidosta

Arvosana
(1 arvostelua)

Raaka-aineet
noin 12–15 lettua

1 l vuohenmaitoa tai täysmaitoa
2 kananmunaa
2 dl ohrajauhoja
2 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 1/2 tl suolaa
25 g sulatettua voita

Paistamiseen
rypsiöljyä

Tekisikö mieli paistaa letut nuotiolla? Sama onnistuu keittiössä: valurautapannu ja kaasuliekki ovat lettujen paistamisessa lyömätön yhdistelmä!

VALMISTUS

Mittaa maito kulhoon. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon ohrajauhot, spelttijauhot ja suola. Vatkaa voimakkaasti sekaisin. Sulata voi, jäähdytä kädenlämpöiseksi ja lisää taikinaan. Peitä kulho liinalla
ja anna taikinan turvota huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia.

Kuumenna muurinpohjapannu avotulella, hehkuvien hiilien päällä tai kaasugrillissä. Mittaa pannulle ensimmäistä lettua varten ruokalusikallinen öljyä ja levitä lastalla. Myöhemmin paistamiseen riittää 1–2 tl öljyä. Kun öljy hieman väreilee, kaada pannulle desin verran taikinaa. Tee letuista halkaisijaltaan noin 25 sentin levyisiä. Tasoita tarvittaessa kevyesti lastalla. Paista pannun kuumuudesta riippuen 2–3 minuuttia. Käännä lettu, kun taikina on hyytynyt pinnalta. Paista toiselta puolelta 1–2 minuuttia.

Käännä lettu ensin puoliksi ja puolikas jälleen puoliksi, jolloin saat letusta kolmioviuhkan. Näin letut pysyvät paremmin lämpiminä, ja niitä on helpompi nostella tarjolle. Nosta lettu tarjoilulautaselle ja pidä alumiinifolion alla lämpimänä tarjoiluhetkeen saakka.

VINKKI! Saat letuista pitsireunaisia, kun kaadat taikinan kuumalle pannulle ulkokehältä sisälle päin.

Tuoremansikkahillo

Saat muurikkaletuille ihanan lisäkkeen tuoremansikkahillosta. Survo kulhossa puolisen litraa mansikoita. Lisää joukkoon reilun desin verran sokeria, pari ruokalusikallista limetin mehua ja teelusikallinen vaniljasokeria. Tuoremarjahillo säilyy jääkaapissa kolmesta neljään päivää.

Tutustu myös näihin