Wallenbergin pihvit

Arvosana
(0 arvostelua)

Raaka-aineet
4 annosta / 8 pientä pihviä

500 g hienoksi jauhettua
hirvenpaistia
2 keltuaista
1 1/2 tl suolaa
1 tl jauhettua maustepippuria
1/2 tl raastettua
muskottipähkinää
2 dl kermaa

Kuorrutukseen
2 dl kuivahtaneita leipämuruja
tai korppujauhoja

Paistamiseen
noin 25 g voita
VALMISTUS

Mittaa kulhoon jauheliha, keltuaiset ja mausteet. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi sähkövatkaimen taikinakoukulla tai yleiskoneella. Kaada joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin 1-2 tunniksi.

Murenna kuivuneet leipäpalat hienoksi rouheeksi ruokalautaselle. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Nosta taikinapala kerrallaan leivänmurujen joukkoon ja muotoile noin sentin paksuisiksi pihveiksi.

Kuumenna rasva paistinpannulla tai lettupannun koloissa. Nosta pannulle pihvit. Säädä liesi keskilämmölle ja paista pihvejä noin 3-4 minuuttia molemmin puolin. 

Pidä pihvit lämpiminä tarjoiluhetkeen saakka folion alla. Tarjoile muhennettujen perunoiden, keitettyjen herneiden ja puolukoiden kanssa.

VINKKI! Wallenbergin pihvi paistetaan ehdottomasti kalvottomasta, pari kertaa myllyn läpi ajetusta paistista, jotta pihvien rakenteesta tulee pehmeitä. Taikinan raaka-aineiden on oltava kylmiä, jotta taikina pysyy kasassa paistettaessakin.

Tutustu myös näihin