Zucchini alla Parmigiana

Arvosana
(1 arvostelua)

Tämän ihanan vuoan salaisuus on tuoreista tomaateista keitetty tomaattikastike ja voimakkaat juustot. Tomaattikastikkeen tomaattien pitää olla pehmeitä ja kypsiä, jotta mausta tulee raikas ja syvän tomaattinen. Kesäkurpitsan voi korvata munakoisolla

Raaka-aineet
4 annosta

2–3 (noin 700 g) kesäkurpitsaa
100 g ilmakuivattua kinkkua
2 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa
250 g buffalomozzarellajuustoa

Tomaattikastike

1 kg tomaatteja
1 sipuli
3–4 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 dl tuoretta hienonnettua
oreganoa
2 dl tuoretta hienonnettua
basilikaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
jauhettua mustapippuria

VALMISTUS

Valmista ensin tomaattikastike. Paloittele tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy korkeareunaisessa pannussa ja lisää sipulit.

Anna sipuleiden kevyesti ruskistua, jotta niiden maku karamellisoituu. Lisää tomaatit mehuineen ja yrtit. Mausta suolalla, sokerilla ja balsamiviinietikalla.
Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Tarkista maku.


Viipaloi kesäkurpitsat parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä uunipellille, mutta älä lado päällekkäin. Levitä samalle pellille myös ilmakuivatut kinkut.

Paista 250 asteessa grillivastuksen alla, kunnes viipaleet ovat hieman ruskistuneet. Käännä kesäkurpitsaviipaleet ja paahda myös toiselta puolelta.

Kaada kolmasosa tomaattikastikkeesta ison uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle kolmasosa parmesaaniraasteesta. Lado juuston päälle puolet ilmakuivatuista kinkuista ja kesäkurpitsaviipaleista. Tee samoin toinen kerros. 

Kaada kesäkurpitsojen päälle vielä ohut kerros tomaattikastiketta sekä loput parmesaaniraasteet.

Revi mozzarellajuusto paistoksen pinnalle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes paistos on saanut kauniin rapean pinnan. Tarjoa sellaisenaan, pastan kanssa tai liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.

Tutustu myös näihin